Het voorbeeld voor dit model is de locomotiefloods van de Staatsspoorwegen in Nieuweschans (prov. Groningen). Deze lokloods werd in 1877 gebouwd. In eerste instantie bood de polygonale loods plaats aan aan acht stoomlocomotieven. Later werd dit uitgebreid naar twaalf.

Elke locomotief kon worden gestald in zijn eigen bakstenen segment met zadeldak en aan zowel voor- als achterzijde een topgevel. Hoewel alle segmenten rechte muren hebben, wekt de schakeling van de segmenten aan elkaar de indruk van een halve cirkel. De sporen vanuit elk segment kwamen aan de voorzijde van de loods samen op een draaischijf. De dakconstructie wordt gekenmerkt door zeshoekige kolommen van gietijzer, die de kapspanten ondersteunen.

In model worden de vele authentieke details van dit gebouw fraai weergegeven. De fijne gietijzeren raampartijen, hoge toegangsdeuren, dakconstructie en ook de zeshoekige kolommen.

Het bouwpakket wordt geleverd als driedelig pakket. Door middel van een uitbreidingsset kan de loods worden uitgebouwd naar 6, 9, 12 of zelfs meer standen.

Let op: In de set wordt een 3-delig basismodel geleverd. Sommige afbeeldingen tonen en 6-delig model.

Schaal
Schaal 1:87

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Locomotievenloods Staatsspoorwegen

  • € 59,95

  • Excl. BTW: € 49,55